De Witte Vos Ontdekroute

Lang geleden, in de bossen van Reusel, was er ooit eens een man, die stiekem spullen over de grens smokkelde. Stiekem, van de ene naar de andere kant. Hij was zo sluw en slim dat hij al snel bekend stond als ‘De Witte Vos’. De douane controleerde de grens nauwgezet maar toch… Toch was de Witte Vos ze vaak te slim af. Chocolade in holle broden, boter in de binnenzakken van zijn lange jas, zakken suiker onder de wagons van de tram. Nu, jaren later, is het mysterieuze smokkelverleden van de Witte Vos nog steeds te ontdekken in de Reuselse bossen. En ook de Witte Vos duikt nog wel eens op, en met smokkelen, is hij nog even niet klaar. Maar, hij kan dat niet alleen, en heeft jullie hulp nodig. Alle jonge smokkelaars zijn uitgenodigd. Ga met de Witte Vos mee op smokkelpad, test je vaardigheden met de smokkelproeven die je onderweg tegenkomt, en blijf altijd op je hoeden… Voordat de veldwachter je ziet.

Voor een extra complete ‘smokkelbeleving’ kun je een smokkeltas kopen. Ontdek wat er met deze tas nog meer te ontdekken valt.

Bij vragen: info@outdoorparkreusel.nl

 

 

De Geheimen van de Peelse Heide

Op de plaats waar ooit een groot heidegebied lag, hebben de bomen nu de overhand genomen. Bos, zo ver als je kunt kijken, overal om je heen. En als je nu heel goed kijkt, zie je nog wel eens een bijzonder object tussen de stammen door steken. Een tweekoppig beeld, twee grote mysterieuze cirkels midden in het bos, een aantal bijzonder gepositioneerde keien en wat rijen met stroomdraad. En als je voor je uit kijkt, zie je boven de boomtoppen en toren verschijnen. Elk object, een eigen verhaal. Verhalen die het bos voor ons schuil houdt. Ze zitten verstopt… Tot nu! Ga mee op pad, langs alle geheimen die in dit gebied verscholen liggen. Leer de verhalen kennen van dit merkwaardige stukje natuur. Wandel mee en ontdek de Geheimen van de Peelsche Heide.

Knooppunten als houvast:

2 – 46 – 43 – 41 – 42 – 46 – 12 – 2

 

Bij vragen: info@outdoorparkreusel.nl

 

ADRES:

Burgemeester Willekenslaan 5
5541 NA Reusel